Hoe kan ik mijn tweefactorauthenticatie-app (2FA) verplaatsen naar een nieuwe telefoon? Hoe kan ik mijn tweefactorauthenticatie-app (2FA) verplaatsen naar een nieuwe telefoon?

Hoe kan ik mijn tweefactorauthenticatie-app (2FA) verplaatsen naar een nieuwe telefoon?

Indien u twee-factor authenticatie heeft ingesteld en deze wenst te verplaatsen naar uw nieuwe telefoon, dan is dit als volgt mogelijk.

Google Authenticator

Indien u gebruik maakt van de Google Authenticator dan werkt het als volgt:

1. Log in op uw Bitvavo-account met uw gebruikersnaam, wachtwoord en 2FA-code zoals gegeven op uw oude apparaat.

2. Navigeer naar 'Veiligheid' bovenin het scherm.

3. Ga naar het kopje 'Veiligheidsinstellingen'.

4. Druk op de knop 'Uitschakelen' naast 'Twee-Factor authenticatie'.

5. Vul uw wachtwoord en de 2FA-code zoals gegeven op uw oude telefoon in.

6. Download de Google Authenticator vervolgens op uw nieuwe telefoon.

7. Ga naar uw Bitvavo-account en druk op de knop 'Inschakelen' naast 'Twee-Factor authenticatie'.

8. Voer het wachtwoord in van uw Bitvavo account.

9. Open de Google Authenticator app op uw nieuwe toestel en scan de QR code.

10. Vul de code in die u te zien krijgt.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen heeft u de tweefactorauthenticatie verplaatst naar uw nieuwe telefoon.

Authy-app

Als u gebruik maakt van de Authy-app, dan werkt het als volgt:

1. Installeer de Authy-app op uw nieuwe apparaat.

2. In de Authy-app op het nieuwe apparaat registreert u hetzelfde telefoonnummer.

3. Volg de stappen om de registratie te voltooien.

4. Een Bitvavo-token verschijnt automatisch in de Authy-app wanneer de registratie is voltooid.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen heeft u de tweefactorauthenticatie verplaatst naar uw nieuwe telefoon.