Door de invoering van de vijfde anti-witwasrichtlijn, welke op 21 mei 2020 in Nederland is ingetreden, is Bitvavo onder toezicht van De Nederlandsche Bank komen te vallen. Dit toezicht brengt volgens De Nederlandsche Bank met zich mee dat digitale valuta's enkel verstuurd mogen worden naar geverifieerde walletadressen.

Instructievideo

Wallet verificatie - stap voor stap

Nadat u een extern walletadres heeft toegevoegd aan uw adresboek, dient u deze te laten verifiëren aan de hand van onderstaande stappen:

1. Ga naar uw adresboek en klik op 'Verifiëren'.

2. Maak een schermopname van het platform of het externe walletadres waar u uw digitale valuta naar toe wilt zenden en zorg ervoor dat het walletadres die u wilt toevoegen zichtbaar is.

3. Start de schermopname en geef het gewenste externe walletadres weer.

4. Deel de schermopname en bevestig het toevoegen van het externe walletadres.

5. Bevestig de e-mail die naar uw e-mailaccount is verzonden om de walletverificatie te voltooien. Let op: de wallet verificatie is pas voltooid nadat de e-mail is bevestigd.

Vervolgens zal uw schermopname door ons Compliance-team worden beoordeeld. Na goedkeuring zullen opnames naar dit externe wallet adres mogelijk zijn.

Mobiele wallet

In beginsel dient de walletverificatieop uw computer te worden verricht. Mocht u echter digitale valuta's wensen over te maken naar een mobiele wallet, dan dient u een schermafbeelding of foto van deze wallet te maken en deze te laten zien tijdens de walletverificatie.

Privacy

Wij begrijpen als geen ander dat u waarde hecht aan uw privacy en doen er alles aan om de door u verstrekte informatie zo goed mogelijk te waarborgen. Meer informatie over hoe Bitvavo omgaat met de door u verstrekte informatie en hoe Bitvavo de veiligheid van uw informatie waarborgt kunt u hier vinden.