Hoe verkoop ik snel digitale valuta?
Hoe verkoop ik snel digitale valuta? Hoe verkoop ik snel digitale valuta?

Hoe verkoop ik snel digitale valuta?

Het verkopen van digitale valuta kan snel en gemakkelijk. In dit artikel leggen we je uit hoe je digitale valuta kunt verkopen met een markt order in de app en op de website.

Een markt order is een simpele en snelle manier om digitale valuta te kopen en verkopen, maar biedt minder controle over de prijs. Meer informatie over markt orders lees je in dit support artikel.

Kies voor app of website.

App 📱

Om makkelijk en snel digitale valuta te verkopen via de app, volg de stappen hieronder:

1. Log in op je Bitvavo account.

2. Ga naar de digitale valuta die je wilt verkopen en klik erop.

3. Klik vervolgens op verkopen. Dan krijg je het volgende scherm te zien.

4.  Vervolgens kun je invullen welk bedrag aan digitale valuta je wilt verkopen. Bijvoorbeeld 10 euro aan Bitcoin. De hoeveelheid digitale valuta wordt dan automatisch berekend.

Door op de pijlen aan de rechterkant te klikken, kun je ook een hoeveelheid digitale valuta invullen die je wilt verkopen. De euro waarde hiervan wordt dan automatisch berekend.

Als het er allemaal goed uitziet kun je op 'Voorbeeld order' klikken.

5. Je ziet nu een voorbeeld van je verkoop order. Klik vervolgens op 'verkopen' om de verkoop te bevestigen.

6. De verkoop wordt nu uitgevoerd. Als dit voltooid is, zal je een bevestiging te zien krijgen. Het euro bedrag wordt automatisch aan je euro balans toegevoegd.

De tegoeden vervolgens opnemen naar je bankrekening? Zie hier meer informatie

Website 💻

Voor het verkopen van digitale valuta volg deze stappen:

1. Log in op het Bitvavo-account.

2. Navigeer via het dashboard naar de digitale valuta die je wilt verkopen. Klik hierop. De digitale valuta kunt u opzoeken met de zoekbalk of door zelf door de lijst te scrollen.Screenshot 2024-01-30 at 14.21.06.png

3. In het rechter dashboard kies je voor 'Verkopen'.
    Screenshot 2024-01-30 at 14.21.48.png

4. In het bovenste veld kun je aangeven hoeveel digitale valuta je wilt verkopen. Het systeem berekent dan automatisch hoeveel euro je hier voor ontvangt.

Je hebt ook de mogelijkheid om een euro bedrag in te vullen. Het systeem berekent in dat geval automatisch hoeveel digitale valuta je hiervoor moet verkopen.
    Screenshot 2024-01-30 at 14.22.23.png

5. Klik tot slot op 'Verkopen' om de order af te ronden. Je krijgt een overzicht te zien van de verkoop.
    Als alles goed lijkt, kun je vervolgens op 'Bevestigen en betalen' klikken. De order wordt nu uitgevoerd. Dit kan enkele momenten duren.
    Screenshot 2024-01-30 at 14.23.45.png

6. Zodra de verkoop voltooid is, wordt dat aangegeven. De opbrengsten van de verkochte digitale valuta worden in euro toegevoegd aan de balans op je account.
    Screenshot 2024-01-30 at 14.23.55.png

De tegoeden vervolgens opnemen naar je bankrekening? Zie hier meer informatie