Hoe kan ik euro tegoeden opnemen naar een bankrekening? Hoe kan ik euro tegoeden opnemen naar een bankrekening?

Hoe kan ik euro tegoeden opnemen naar een bankrekening?

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u de euro tegoeden op uw Bitvavo account kunt opnemen naar uw bankrekening.

Let op: u kunt enkel euro tegoeden opnemen naar uw bankrekening. Mocht u alleen digitale valuta op de balans hebben staan dan dient u (een deel hiervan) eerst te verkopen. Uitgebreide instructies over het verkopen van digitale valuta kunt kunt u hier vinden.

Tijdens nationale vrije dagen kan het langer duren voordat uw opname op uw bankrekening staat. Lees onderin dit artikelmeer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.

Klik op de tabs voor de instructies voor de App of de Website.

1. Log in op uw account via de app. U komt nu op de dashboard pagina.Opnemen1.jpg
  2. Klik onderin op de blauwe button met de twee pijltjes en vervolgens op 'Opnemen'.
  3. Kies de bankrekening waar u uw tegoeden naartoe wenst te sturen en vul de hoeveelheid in die u wenst op te nemen. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.
  4. Controleer het bedrag en de bankrekening, en klik vervolgens op 'Bevestigen en opnemen'. Indien u 2FA heeft ingeschakeld dient u uw Twee-Factor code in te vullen. Klik tot slot op 'Bevestigen en opnemen' op de opname te bevestigen.
  5. Gelukt! Uw opname is onderweg. Een opname duurt maximaal één werkdag voor een Nederlandse bankrekeningen en twee werkdagen voor een buitenlandse bankrekening.

Gelukt! Uw opname is onderweg. Een opname duurt maximaal één werkdag voor een Nederlandse bankrekeningen en twee werkdagen voor een buitenlandse bankrekening.

1. Log in op uw Bitvavo account via de website.
  2. Navigeer vervolgens in het dashboard naar 'Opnemen '.
  3. Vul de hoeveelheid in die u wenst op te nemen. Indien u meerdere bankrekeningen aan uw Bitvavo-account heeft gekoppeld kunt u selecteren naar welke bankrekening u de tegoeden wilt opnemen. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.

Controleer het bedrag en de bankrekening. Indien u 2FA heeft ingeschakeld dient u uw Twee-Factor code in te vullen. Klik tot slot op 'Bevestigen en opnemen' op de opname te bevestigen.

Gelukt! Uw opname is onderweg. Een opname duurt maximaal één werkdag voor een Nederlandse bankrekeningen en twee werkdagen voor een buitenlandse bankrekening.

Opnames tijdens nationale feestdagen

Opnames tijdens nationale feestdagen kunnen helaas langer duren dan u van ons gewend bent. Hier kunt u vinden waardoor dit precies komt. De feestdagen waarbij dit vooral voorkomt zijn:

• Pasen (datums verschillen per jaar);
  • Pinksteren (datums verschillen per jaar);
  • Kerst (25 en 26 december).

Wanneer u bij ons een opname doet stuurt Bitvavo deze opdracht direct door naar onze bank. Helaas worden transacties tijdens weekend en feestdagen niet door de banken verwerkt. In gevallen dat u een opname doet op donderdag, maar er is een nationale feestdag op vrijdag en/of maandag, kan het zijn dat de bank de opdracht pas verstuurd op dinsdag,. Dit resulteert erin dat de opname in sommige gevallen uiterlijk woensdag pas op de bankrekening staat.

Graag willen we u verzoeken contact op te nemen als u uw opname op donderdag nog niet heeft ontvangen. Onze supportafdeling zal u dan zo goed mogelijk assisteren.