Wat moet ik doen als ik vermoed dat een derde partij toegang heeft tot mijn Bitvavo-account? Wat moet ik doen als ik vermoed dat een derde partij toegang heeft tot mijn Bitvavo-account?

Wat moet ik doen als ik vermoed dat een derde partij toegang heeft tot mijn Bitvavo-account?

Mocht een derde onverhoopt toegang verkrijgen tot uw Bitvavo account, dan raden wij u aan de volgende stappen te doorlopen:

1. Neem contact op met onze compliance-afdeling

• Stuur een mail naar compliance@bitvavo.com.
  • Geef in de titel aan dat het urgent is of spoed heeft. Zet in de lopende tekst uiteen dat uw account gecompromitteerd is.
  • Wij zullen voor u uitzoeken of een derde toegang heeft tot uw account en wij zullen hierop gepaste stappen nemen.

2. Reset uw wachtwoord

• Stel een nieuw wachtwoord in dat lastig te achterhalen is voor uw Bitvavo-account. Gebruik tevens geen wachtwoord dat u ook voor andere accounts gebruikt.
  • Hoe u een sterk wachtwoord aanmaakt staat hier uitgelegd.

3. Schakel tweefactorauthenticatie in

• Schakel tweefactorauthenticatie in voor uw account. Hierdoor is uw account nog beter beveiligd en dient u bij het inloggen zowel uw wachtwoord als een code op uw mobiel in te voeren.
  • Wat tweefactorauthenticatie is en hoe u dit inschakelt staat hier uitgelegd.

4. Reset het wachtwoord van uw e-mailaccount en schakel hier ook tweefactorauthenticatie in

• Zorg ervoor dat uw e-mail account dat gekoppeld is aan uw Bitvavo account goed is beveiligd. Doe dit door twee-factor authenticatie in te schakelen voor uw e-mailaccount en kijk periodiek op haveibeenpwned.com of uw e-mailaccount niet is gehackt. Stel ook hier een nieuw wachtwoord in dat lastig te achterhalen is. Gebruik tevens geen wachtwoord dat u ook voor andere accounts gebruikt.

5. Overweeg het formatteren van uw computer

• Neem contact op met onze compliance-afdeling via compliance@bitvavo.com. Vraag of er sprake is van malware.
  • Indien er mogelijk sprake is van malware, dan raden wij u aan uw harde schijf in zijn geheel te wissen en Windows opnieuw te installeren.

6. Doe aangifte bij uw plaatselijke politie

• Een derde mag niet op uw Bitvavo-account inloggen, dit is namelijk strafbaar onder de Nederlandse wet.
  • Wij raden u altijd aan aangifte te doen als een derde op uw account heeft ingelogd.