Limiet verkooporder in App Limiet verkooporder in App

Limiet verkooporder in App

Op dit moment ondersteunt Bitvavo alleen een Good Til Canceled limietorder in de app, dit ordertype heeft de volgende eigenschappen:

• Uw order wordt minimaal uitgevoerd tegen de vooraf aangegeven prijs of een voor u betere prijs.
    • Voor een kooporder is dit onder uw opgegeven prijs
    • Voor een verkooporder is dit boven uw opgegeven prijs
  • Uw order blijft net zolang in het orderboek liggen totdat de order is uitgevoerd of door u wordt geannuleerd.
  • Post only - (nog niet mogelijk)

De verkoopinstructies worden onderin in detail uitgelegd.

*Het is tot op heden niet mogelijk om gebruik te maken van hoogrisico producten, zoals leverage trading en 'short'- en 'longposities'. Ook het inleggen van meerdere opdrachten in één order, zogenoemde 'One Cancels the Other' (OCO) orders zijn (nog) niet mogelijk op onze exchange en in de app.

Stap 1: Klik op de digitale valuta die u wilt verkopen, in dit voorbeeld gaan we uit van Bitcoin (BTC)

Stap 2: In dit voorbeeld verkopen wij Bitcoin, klik op 'BTC verkopen'

Stap 3: Klik op 'Geavanceerd' om naar het Limietorder scherm te gaan

Stap 4: U bent nu in het limietorder scherm. Er zijn drie velden die u kunt invullen. Hiervan is de limietprijs verplicht, daarna kunt u kiezen voor hoeveelheid of een totaalbedrag.

Veld 1: limietprijs
Dit is de vaste prijs die u wilt ontvangen voor de valuta die u wilt verkopen. Door op de 'Huidige marktprijs' te drukken, wordt het eerste veld voor de 'Limietprijs' automatisch ingevuld.

Veld 2: Hoeveelheid
Selecteer de hoeveelheid BTC die u wilt verkopen, en de totaal prijs wordt automatisch berekend.

of

Veld 3: Totaal (exclusief kosten)

Selecteer het bedrag waarvoor u BTC wilt verkopen, de hoeveelheid BTC wordt automatisch berekend.

De drie velden zijn nu ingevuld. Klik op 'voorbeeld verkopen order' om een overzicht te krijgen van uw order.

In onderstaande voorbeeld ziet u de velden ingevuld.

Let op: het 'Totaal' is exclusief kosten, houdt hier rekening mee bij het doorgaan naar de volgende stap. Stel: u heeft een euro tegoed van €100,- en de kosten zijn 0,25%, dan telt u €0,25 op bij uw totaal. De kosten voor uw order zijn €100,25. Omdat uw balans €100,- is, ontvangt u een foutmelding als u doorgaat. Kies voor een lager bedrag om uw order uit te voeren of controleer of u nog openstaande orders heeft.

Stap 4: Controleer uw 'Order overzicht' en bevestig uw verkooporder mceclip7.png

Let op: Geschatte kosten zijn altijd de maximaal mogelijke kosten. Kosten kunnen lager uitvallen als u in een lagere tier zit qua handelskosten.

Stap 5: Selecteer 'Begrepen' om door te gaan, of kies voor 'Plaats een andere order' om terug te gaan naar het orderscherm.

Stap 6: uw order is nu geplaatst in het orderboek. U kunt deze terugvinden onder de desbetreffende digitale valuta bij de optie 'Openstaande orders'. Klik hier op om naar de openstaande order te gaan.

Stap 7: klik op de order om de orderdetails terug te vinden. Hier kunt u ook de order annuleren, helaas is het in de app niet mogelijk om de order te updaten.

Stap 8: de 'Order details' bieden alle informatie over uw ingelegde order, kies voor 'Annuleer order' om de order uit het orderboek te halen.