Hoe kan ik mijn account nog veiliger maken?

Bitvavo doet er alles aan om uw account zo goed mogelijk te beveiligen, maar naast onze veiligheidsmaatregelen, zijn er ook maatregelen die u kunt treffen om uw account veiliger te maken.

Hieronder wordt een overzicht gegeven:

Let op: onderstaande overzicht is niet allesomvattend en is slechts indicatief bedoeld.

1. Sterk wachtwoord
  • Gebruik een wachtwoord dat lastig te achterhalen is voor uw Bitvavo-account Gebruik tevens geen wachtwoord dat u ook voor andere accounts gebruikt.
  • Hoe u een sterk wachtwoord aanmaakt, staat hier uitgelegd.
  1. Tweefactorauthenticatie
  • Schakel tweefactorauthenticatie in voor uw account. Hierdoor is uw account nog beter beveiligd en dient u bij het inloggen zowel uw wachtwoord als een code op uw mobiel in te voeren.
  • Wat tweefactorauthenticatie is en hoe u dit inschakelt staat hier uitgelegd.
  1. Goed beveiligd e-mailaccount
  • Zorg ervoor dat uw e-mailaccount dat gekoppeld is aan uw Bitvavo account goed is beveiligd. Doe dit door tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw e-mail account en kijk periodiek op haveibeenpwned.com of uw e-mailaccount niet is gehacked.
  1. Anti-phishing code
  • In alle e-mails die door Bitvavo worden verstuurd is een antiphishingcode opgenomen. Controleer of de mail die u van Bitvavo heeft ontvangen een  antiphishingcode bevat en of deze overeenkomt met de code zoals deze wordt weergegeven in uw account.
  • Hoe u uw antiphishingcode wijzigt, staat hier uitgelegd.

Door het doorlopen van bovenstaande stappen kunt u de beveiliging van uw account optimaliseren.