Hoe kan ik mijn account nog veiliger maken?

Bitvavo doet er alles aan om uw account zo goed mogelijk te beveiligen. Maar naast onze veiligheidsmaatregelen, zijn er ook maatregelen die u kunt treffen om uw account veiliger te maken. Hieronder wordt een overzicht gegeven

Let op: onderstaande overzicht is niet allesomvattend en is slechts indicatief bedoeld.

1. Sterk wachtwoord
    • Gebruik een wachtwoord dat lastig te achterhalen is voor uw Bitvavo account. Gebruik tevens geen wachtwoord dat u ook voor andere accounts gebruikt.
    • Hoe u een sterk wachtwoord aanmaakt staat hier uitgelegd.
  2. Twee-factor authenticatie
    • Schakel twee-factor authenticatie in voor uw account. Hierdoor is uw account nog beter beveiligd en dient u bij het inloggen zowel uw wachtwoord als een code op uw mobiel in te voeren.
    • Wat twee-factor authenticatie is en hoe u dit inschakelt staat hier uitgelegd.
  3. Goed beveiligd e-mail account
    • Zorg ervoor dat uw e-mail account dat gekoppeld is aan uw Bitvavo account goed is beveiligd. Doe dit door twee-factor authenticatie in te schakelen voor uw e-mail account en kijk periodiek op haveibeenpwned.com of uw email-account niet is gehacked.
  4. Anti-phising code
    • In alle e-mails die door Bitvavo worden verstuurd is een anti-phising code opgenomen. Controleer of de mail die u van Bitvavo heeft ontvangen een  anti-phising code bevat en of deze overeenkomt met de anti-phising code zoals gegeven in uw account.
    • Hoe u uw anti-phising code wijzigt staat hier uitgelegd.

Door het doorlopen van bovenstaande stappen kunt u de beveiliging van uw account optimaliseren.