Hoe verifieer ik mijn bankrekeningnummer (IBAN)?

Om uw bankrekening te verifiëren is het noodzakelijk dat u een (klein) bedrag overmaakt van uw betaalrekening naar uw Bitvavo-rekening. Het is belangrijk dat de naam van uw bankrekening overeenkomt met de naam die u heeft ingevoerd bij het aanmaken van uw Bitvavo account. Het storten van tegoed kan met behulp van verschillende betaalmethoden.

Het is echter mogelijk dat de bankverificatie niet automatisch kan plaatsvinden. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

  1. Een verkeerde naam ingevoerd bij het aanmaken van uw Bitvavo-account
    Als u een verkeerde naam heeft ingevoerd bij het aanmaken van uw Bitvavo account, wordt hier uitgelegd hoe u deze kunt wijzigen.
  2. Gezamenlijke bankrekening
    Als u gebruik heeft gemaakt van een gezamenlijke bankrekening, hebben wij mogelijk alleen de naam van uw partner gekregen. In die gevallen zouden we graag een foto van uw betaalkaart ontvangen die u hier kunt uploaden.
  3. Uw bank deelt de naam van de bankrekening die u gebruikt niet
    In sommige gevallen ontvangen wij mogelijk geen tenaamstelling van uw bank, waardoor wij niet (automatisch) kunnen controleren of de gebruikte bankrekening van u is. In deze gevallen ontvangen wij graag een foto van uw betaalkaart of een printscreen van uw rekening bij een online bankrekening (zonder betaalkaart) die u hier kunt uploaden.

Zodra u de nodige informatie heeft verstrekt, nemen we deze zo snel mogelijk in behandeling, zodat het ontvangen geld op uw Bitvavo account kan worden bijgeschreven.


How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)

Powered by HelpDocs (opens in a new tab)