Hoe kan ik mijn fwee-factor authenticatie (2FA) app verplaatsen naar een nieuwe telefoon?

Indien u twee-factor authenticatie heeft ingesteld en deze wenst te verplaatsen naar uw nieuwe telefoon, dan is dit als volgt mogelijk.

Google Authenticator

Indien u gebruik maakt van de Google Authenticator dan werkt het als volgt:

1. Log in op uw Bitvavo account met uw gebruikersnaam, wachtwoord en 2FA-code zoals gegeven op uw oude apparaat.
  2. Navigeer naar "Instellingen".
  1. Ga naar het kopje "Veiligheidsinstellingen".
  2. Druk op de knop "Uitschakelen" naast "Twee-Factor authenticatie".
  1. Vul uw wachtwoord en de 2FA-code zoals gegeven op uw oude telefoon in.

1. Download de Google Authenticator vervolgens op uw nieuwe telefoon.
  1. Ga naar uw Bitvavo account en druk op de knop "Inschakelen" naast "Twee-Factor authenticatie".

1. Scan de QR code met de Google Authenticator op uw nieuwe telefoon.
  2. Vul de code in die u te zien krijgt.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen heeft u de twee-factor authenticatie verplaatst naar uw nieuwe telefoon.

Authy App

Indien u gebruik maakt van de Authy app dan werkt het als volgt:

1. Installeer de Authy-app op uw nieuwe apparaat.
  2. In de Authy-app op het nieuwe apparaat registreert u hetzelfde telefoonnummer.
  3. Volg de stappen om de registratie te voltooien.
  4. Een Bitvavo-token verschijnt automatisch in de Authy-app wanneer de registratie is voltooid.

Na het doorlopen van bovenstaande stappen heeft u de twee-factor authenticatie verplaatst naar uw nieuwe telefoon.