Waarom heb ik een onverwachte e-mail ontvangen om een nieuw apparaat te bevestigen?

Mocht u een e-mail ontvangen hebben om een nieuw apparaat te bevestigen en krijgt u deze e-mail niet door uw toedoen, dan betekent dit dat een derde met behulp van uw inloggegevens (en 2FA-code) probeert in te loggen op uw account.

Voer in een dergelijk geval direct de volgende stappen uit:

1. Neem contact met Bitvavo
    Neem onmiddellijk contact op met de supportafdeling van Bitvavo door een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com. Geef de e-mail het onderwerp “Urgent” mee. Uw verzoek zal dan met spoed worden opgepakt en uw account zal (indien nodig) zo snel mogelijk (tijdelijk) worden geblokkeerd.
  2. Wijzig uw wachtwoord
    Wijzig het wachtwoord van uw Bitvavo-account. U doet dit als volgt:
    1. Log in op uw Bitvavo-account.
    2. Klik rechtsboven in het scherm op uw naam en navigeer naar “Instellingen”.
    3. Klik op “Wachtwoord wijzigen”.
    4. Vul uw huidige en gewenste wachtwoord in.

Een uitgebreide uitleg kunt u hier te vinden.

1. Schakel 2FA in (indien u dat nog niet had)
    2FA is een extra beveiligingslaag voor uw Bitvavo-account, naast uw inloggegevens. U kunt tweefactorauthenticatie als volgt inschakelen:
    1. Klik rechtsboven in uw scherm op uw naam en kies voor "Instellingen".
    2. Ga naar het kopje "Veiligheidsinstellingen".
    3. Klik op de knop "Inschakelen" naast "Tweefactorauthenticatie".
    4. Vul uw wachtwoord in.
    5. Download de Google Authenticator of Authy-app.
    6. Scan de QR-code met Google Authenticator of Authy-app.
    7. Vul de code in die u te zien krijgt.

Een uitgebreide uitleg kunt u hier vinden.

1. Controleer uw IP-activiteit
    U kunt als volgt zien vanaf welk IP-adres is geprobeerd in te loggen:
    1. Log in op uw Bitvavo-account.
    2. Klik rechtsboven in het scherm op uw naam en kies voor “Logs”.
    3. Klik op de meest recente inlogpoging.
    4. Vervolgens wordt het meest betreffende IP-adres weergegeven. Als één van de IP-adressen er niet bekend uitziet, wordt het u ten zeerste afgeraden om de e-mail over het nieuwe apparaat te bevestigen.

Verander uw wachtwoord van uw e-mailaccountOm ervoor te zorgen dat ook een derde niet de betreffende e-mail kan bevestigen, is het sterk aan te bevelen om uw wachtwoord van uw e-mailaccount (tijdelijk) te veranderen.