Kan ik een opdracht tot het versturen van digitale valuta annuleren?

Of een opdracht tot het versturen van digitale valuta nog geannuleerd kan worden hangt af van hoever u al in het proces bent. Hierbij zijn de volgende twee fases te onderscheiden:

  1. Opname nog niet bevestigd.
  2. Opname al bevestigd.

Beiden zullen hieronder afzonderlijk worden besproken.

Opname nog niet bevestigd

Zolang u de opdracht om de digitale valuta te versturen nog niet heeft bevestigd, is het nog mogelijk om uw transactie te annuleren. Dit kunt u doen door het proces niet af te ronden, oftewel door niet op ‘bevestigen’ te klikken, waardoor uw transactie automatisch wordt geannuleerd na 1 uur.

Opname al bevestigd

Mocht u uw opname echter al hebben bevestigd of het opname adres eerder hebben gebruikt, dan is het helaas niet meer mogelijk om de transactie te annuleren. In deze situatie is het nodig om contact op te nemen met de ontvangende partij en hun om medewerking te vragen bij het terugsturen van de digitale valuta. Als de eigenaar van het adres niet bekend is, zijn er geen acties die u kunt ondernemen om de digitale valuta terug te krijgen.

Aanbeveling

Het is bij het verzenden van digitale valuta essentieel dat u erg zorgvuldig bent. Controleer dan ook altijd of het adres waar u de digitale valuta naartoe verzendt exact overeenkomt met het adres van de ontvanger alvorens u de verzendopdracht bevestigt.


How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)

Powered by HelpDocs (opens in a new tab)