Waarom heb ik een onverwachte e-mail ontvangen over een mislukte inlogpoging?

Mocht u een e-mail hebben ontvangen over een mislukte inlogpoging maar mocht dit niet door uw toedoen zijn, dan betekent dit dat een derde probeert in te loggen op uw account. Voer in zo’n geval direct de volgende stappen uit:

1. Neem contact met Bitvavo
    Neem onmiddellijk contact op met Bitvavo door te mailen naar support@bitvavo.com. Geef de e-mail het onderwerp “Urgent” mee. Uw verzoek zal dan met spoed worden opgepakt en uw account zal(indien nodig) zo snel mogelijk (tijdelijk) worden geblokkeerd.
  2. Wijzig uw wachtwoord
    Ondanks dat de derde (nog) niet over het wachtwoord van uw Bitvavo account beschikt is het raadzaam om uw wachtwoord te wijzigen. Dit kunt u doen door:
    1. Log in op uw Bitvavo account.
    2. Klik rechts bovenaan op uw naam en kies voor “Instellingen”.
    3. Klik op “Wachtwoord wijzigen”.
    4. Vul uw huidige en gewenste wachtwoord in.
  3. Schakel 2FA in (indien u dat nog niet had)
    Twee-factor authenticatie is een additionele beveiligingslaag, naast uw inloggegeven, voor uw Bitvavo account. U kunt twee-factor authenticatie als volgt inschakelen:
    1. Log in op uw Bitvavo account.
    2. Klik rechts bovenaan op uw naam en kies voor "Instellingen".
    3. Klik op de knop "Veiligheidsinstellingen".
    4. Klik op de knop "Inschakelen" naast "Twee-Factor authenticatie".
    5. Vul uw wachtwoord in.
    6. Download de Google Authenticator of Authy app.
    7. Scan de QR code met Google Authenticator of Authy app.
    8. Vul de code in die u te zien krijgt.

Door het doorlopen van bovenstaande stappen kan eventuele schade zo snel mogelijk beperkt worden.