Waarom is mijn storting nog niet bijgeschreven?

Indien uw betaling niet direct wordt bijgeschreven op uw Bitvavo wallet, ondanks dat u het betalingsproces volledig heeft afgerond, dan kan dat één van de volgende oorzaken hebben:

 1. U heeft gebruik gemaakt van SEPA betaling (bankoverschrijving).
  • Indien u de omschrijving bent vergeten mee te geven, kan de betaling helaas niet worden bijgeschreven op uw account. De betaling zal dan ook automatisch worden geretourneerd.
  • Indien u een correcte SEPA betaling heeft gedaan vanaf een Nederlandse bankrekening wordt uw betaling binnen één werkdag bijgeschreven.
  • Indien u een correcte SEPA betaling heeft gedaan vanaf een buitenlandse bankrekening wordt uw betaling binnen twee werkdagen bijgeschreven.
 2. De tenaamstelling van uw bankrekening komt niet (geheel) overeen met de tenaamstelling van uw Bitvavo account.
  • Dit komt veelal voor bij gezamenlijke rekeningen. Het is in dit geval noodzakelijk om een kopie van uw pinpas te uploaden waaruit blijkt dat deze rekening op uw naam staat.
 3. De betaling is verricht via een zakelijke bankrekening
  • Helaas kan Bitvavo geen betalingen accepteren welke verricht zijn vanaf een zakelijke bankrekening naar uw privé account. De betaling zal dan ook automatisch worden geretourneerd naar het desbetreffende zakelijke bankrekeningnummer.
 4. De betaling is verricht in een valuta die niet door Bitvavo wordt ondersteund.
  • Het is enkel mogelijk om tegoeden over te maken in Euro. Andere monetaire valuta kunnen helaas niet geaccepteerd worden en worden automatisch geretourneerd naar het bij ons bekende bankrekeningnummer.
 5. De betaling is verricht vanuit een land welke niet door Bitvavo wordt ondersteund.
  • Helaas kan Bitvavo geen betalingen accepteren welke afkomstig zijn van een bankrekening uitgegeven door een bank gevestigd in een land welke niet door Bitvavo wordt ondersteund. De betaling zal dan ook automatisch worden geretourneerd naar het bij ons bekende bankrekeningnummer.

Mocht uw storting niet zijn bijgeschreven op uw account en mocht dit niet zijn veroorzaakt door één van bovenstaande drie oorzaken, neem dan contact op met onze support afdeling. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com.


How did we do?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)

Powered by HelpDocs (opens in a new tab)