Waarom werkt mijn tweefactorauthenticatie (2FA) niet?

Indien uw 2FA code niet goed werkt, kan dit de volgende oorzaken hebben:

1. U heeft meerdere keren met hetzelfde apparaat 2FA ingesteld bij Bitvavo.
    Controleer of u de code invoert die behoort bij het account waarmee u probeert in te loggen.
  2. De tijd, zoals aangegeven op uw apparaat, is niet correct.
    Dit kan ertoe leiden dat de codes niet synchroon lopen. Om dit op te lossen dient u ervoor te zorgen dat de tijd op uw apparaat automatisch (en dus niet handmatig) wordt ingesteld op basis van de correcte tijdzone.

Mocht het probleem niet ontstaan zijn door een van de bovenstaande, mogelijke oorzaken of mocht u er niet geheel uitkomen, dan kunt u uw 2FA ook resetten.

Twee-factor authenticatie resetten

Indien u problemen ondervindt met het inloggen door middel van 2FA welke u niet kunt oplossen of indien u de toegang tot uw mobiele apparaat verliest, dan kunt u 2FA herstellen door te klikken op Reset 2FA .

Vervolgens dient u:

1. Uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.
  2. Te klikken op “2FA Uitschakelen”.
  3. De controlemail te bevestigen door op de bevestigingslink te klikken.
  4. De code die per sms is verstuurd ter controle invullen.

Let op: Bij het resetten van uw 2FA worden opnames van digitale valuta automatisch 7 dagen geblokkeerd. Deze blokkade is onomkeerbaar en kan niet voortijdig worden opgeheven. U kunt tijdens de opnameblokkade wel euro opnames verrichten en onbeperkt handelen.