Waarom werkt mijn twee-factor authenticatie (2FA) code niet?

Indien uw 2FA code niet werkt, dan kan dit de volgende twee oorzaken hebben:

1. U heeft meerdere keren met hetzelfde apparaat 2FA ingesteld bij Bitvavo.
    Controleer of u de code invoert die behoort bij het account waarmee u probeert in te loggen.
  2. De tijd, zoals aangegeven op uw apparaat, is niet correct.
    Dit kan ertoe leiden dat de codes niet synchroon lopen. Om dit op te lossen dient u ervoor te zorgen dat de tijd op uw apparaat automatisch (en dus niet handmatig) wordt ingesteld op basis van de correcte tijdzone.

Mocht het probleem niet ontstaan door één van bovenstaande mogelijk oorzaken of mocht u er niet geheel uitkomen, dan kunt u uw 2FA ook resetten.

Twee-factor authenticatie resetten

Indien u problemen ondervindt met het inloggen door middel van 2FA welke u niet kunt oplossen of indien u de toegang tot uw mobiele apparaat verliest, dan kunt u 2FA herstellen door te klikken op 2FA resetten.

Vervolgens dient u:

1. Uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.
  2. Te klikken op “2FA Uitschakelen”.
  3. De controle mail te bevestigen door op de bevestigingslink te klikken.
  4. De code die per sms is verstuurd ter controle invullen.

Let op: Bij het resetten van uw 2FA worden opnames van digitale valuta voor 2 weken lang geblokkeerd. Mocht het noodzakelijk zijn dat uw opnameblokkade er sneller van af gaat, dan staat hier uitgelegd hoe dat mogelijk is.