Wat zijn API-sleutels en hoe maak ik ze aan?

Een API-sleutel is een code die wordt gebruikt om programmatisch met uw account te communiceren. U kunt dit gebruiken om te communiceren met uw Bitvavo-account, zonder uw wachtwoord en accountnaam vrij te geven. Let op: als je deze API key deelt met derden, mag die partij (automatische) acties voor je uitvoeren.

Hoe maak ik API-sleutels aan?

Het aanmaken van een API-sleutel gaat als volgt:

1. Log in op uw Bitvavo-account.
  2. Klik rechtsboven op je naam en kies voor "API".
  1. Klik op de knop '' Nieuwe API-sleutel aanvragen ''.
  2. Voer de API-sleutelnaam en het IP-adres (sen) in waartoe u de toegang wilt beperken. Als u geen IP-whitelist opgeeft, kan iedereen met de sleutels acties op uw account uitvoeren. Het wordt sterk aanbevolen om de IP-whitelist te gebruiken.
    Let op: het is belangrijk dat meerdere IP-adressen door komma's worden gescheiden.

1. Kies welke machtigingen u aan de API-sleutel wilt toevoegen. Let op: uitbetalingen die worden aangevraagd met API-sleutels, omzeilen 2FA.

1. Klik op '' Bevestigen ''.

Let op : om een API-sleutel te maken, moet 2FA zijn ingeschakeld.

Als u geen API-sleutels heeft kunnen maken, ondanks het feit dat u de bovenstaande stappen heeft gevolgd, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam door een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com.