Wat zijn API keys en hoe maak ik deze aan?

Een API key is een code die wordt gebruikt om geautomatiseerd acties op uw account te verrichten. U kunt dit gebruiken om acties te verrichten op uw Bitvavo-account, zonder uw wachtwoord en accountnaam vrij te geven. Let op: als u deze API-sleutel deelt met derden, krijgt die partij de mogelijkheid om (automatische) acties voor u uit te voeren.

Hoe maak ik API Keys aan?

Het aanmaken van een API key doet u als volgt:

1. Log in op uw Bitvavo account.
  2. Klik rechts bovenaan op uw naam en kies voor “API”.
  1. Klik op de knop ''Nieuwe API Key aanvragen''.
  2. Voer de API key naam in en de IP-adres(sen) waartoe u de toegang wilt beperken. Als u geen IP whitelist opgeeft, kan iedereen met de sleutels acties uitvoeren op uw account. Het wordt ten zeerste aanbevolen om de IP whitelist te gebruiken.
    Let op: het is belangrijk dat meerdere IP-adressen worden gescheiden door komma's.
  1. Kies vervolgens welke permissies u wilt toevoegen aan de API. Let op: Opnames die worden aangevraagd met API-sleutels omzeilen 2FA.

1. Klik op ''Bevestigen''.

Let op: voor het aanmaken van een API key dient 2FA aan te staan.

Mocht het na het doorlopen van bovenstaande stappen nog niet gelukt zijn om API Keys aan te maken, neem dan contact op met onze support afdeling door een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com.