Twee-Factor Authenticatie (2FA)

Twee-factor-authenticatie (2FA), ook bekend als authenticatie in twee stappen, is een beveiligingslaag naast uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als u 2FA ingeschakeld heeft voor uw Bitvavo account dan dient u allereerst uw gebruikersnaam en wachtwoord op te geven (eerste factor) en vervolgens een additionele 2FA-code (tweede factor). De 2FA-code is gekoppeld aan een specifiek apparaat zoals uw telefoon.

Hoe stel ik 2FA in?

U kunt Twee-Factor authenticatie als volgt inschakelen:

1. Log in op uw Bitvavo account.
  2. Klik rechts bovenaan op uw naam en kies voor "Instellingen".

1. Ga naar het kopje "Veiligheidsinstellingen".
  2. Druk op de knop "Inschakelen" naast "Twee-Factor authenticatie".
  1. Vul uw wachtwoord in.
  2. Download de Google Authenticator of Authy app.
  1. Scan de QR code met Google Authenticator of Authy app.

1. Vul de code in die u te zien krijgt.

Indien u later wilt inloggen dient u zowel uw wachtwoord als de code die u te zien krijgt op de Google Authenticator of the Authy app in te vullen. Let op dat u 2FA uitschakelt indien u van plan bent uw telefoonnummer te wijzigen.

Hoe download ik de Google Authenticator app?

Installeer de Google Authenticator app van de App Store (voor iPhones) of de Play Store (voor Android telefoons). Open na de installatie de app en doorloop de volgende stappen:

1. Klik op de rode cirkel met een plus in het midden rechtsonder van het scherm.
  2. Klik daarna op "scan a barcode", de camera wordt nu geactiveerd en deze dient u te richten op de QR code zodat deze zichtbaar wordt om te scannen.
  3. Vervolgens zal Bitvavo in beeld komen met een 2FA code welke elke 30 seconden geüpdatet wordt.
  4. Print/bewaar de herstelcodes voor het geval uw 2FA apparaat onbeschikbaar raakt.
Hoe download ik de Authy app?

Installeer de Authy app van de App Store (voor iPhones) of de Play Store (voor Android telefoons). Open na de installatie de app en doorloop de volgende stappen:

1. Open de app en klik onderin op “+ Add Account”.
  2. Klik daarna op "scan a barcode", de camera wordt nu geactiveerd en deze dient u te richten op de QR code zodat deze zichtbaar wordt om te scannen. U kunt ook klikken op “Enter code manually” en voert u de code in.
  3. Kies een logo dat hoort bij de website en geef het account een logische naam (waar u het aan kunt herkennen)
  4. Vervolgens zal Bitvavo in beeld komen met een 2FA code welke elke 30 seconden geüpdatet wordt.
  5. Print/bewaar de herstelcodes indien uw 2FA apparaat onbeschikbaar raakt.
Ik gebruik de Google Authenticator of de Authy app liever niet. Welke andere opties zijn er?

Indien uw voorkeur er niet naar uitgaat om gebruik te maken van de Google Authenticator of Authy app, dan zijn er nog de volgende alternatieven:

• LastPass Authenticator.
  • Microsoft Authenticator.
  • Yubico Authenticator.
Wat als mijn 2FA code niet meer werkt of ik deze code niet meer ontvang?

Wanneer u problemen ondervindt met uw 2FA code, dan kunt u deze eenvoudig resetten. Welke stappen u hiervoor dient te doorlopen staat in dit artikel uitgelegd.

Waar kan ik nog meer informatie vinden over de beveiliging / veiligheid van mijn Bitvavo account?

Meer informatie over welke veiligheidsmaatregelen Bitvavo neemt om uw account zo goed mogelijk te beveiligen en welke maatregelen u zelf nog kunt nemen kunt u vinden op de volgende pagina’s: