Wat is phishing?

Phishing is een poging tot het verkrijgen van uw inloggegevens voor kwade doeleinden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren.

1. Per e-mail
    U ontvangt een e-mail welke afkomstig lijkt te zijn van Bitvavo en waarin wordt gevraagd of u wilt inloggen op ons platform of dat u uw inloggegevens ter verificatie wilt toesturen.Bitvavo zal nooit zulke e-mail versturen. Ter controle of de ontvangen e-mail van Bitvavo afkomstig is, dient u de anti-phishing code te controleren. Meer informatie over de anti-phishing code kunt u hier vinden.
  2. Website
    Het zou kunnen voorkomen dat fraudeurs de Bitvavo website namaken waarop u wordt uitgenodigd om in te loggen.
    U kunt onze website herkennen doordat deze eindigt op “bitvavo.com” en doordat er een hangslotje links bovenaan in uw adresbalk wordt weergegeven. Daarnaast is het aan te bevelen om nooit op een link te klikken maar altijd zelf de webpagina in de adresbalk te typen.
  3. Per telefoon
    Uit veiligheidsoverwegingen vraagt Bitvavo om uw telefoonnummer aan uw Bitvavo account te koppelen. Het kan voorkomen dat er, in uitzonderlijke gevallen, telefonisch contact met u wordt opgenomen. Echter zal Bitvavo u nooit om uw inloggegevens vragen.

Mocht u (mogelijk) slachtoffer zijn geworden van phishing of mocht u ergens over twijfelen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten door een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com met het onderwerp "Spoed" zodat we tezamen zo snel mogelijk actie kunnen ondernemen.