Bewijs van herkomst van vermogen Bewijs van herkomst van vermogen

Bewijs van herkomst van vermogen

Herkomst van vermogen voor particulieren

Bewijs van de herkomst van vermogen moet duidelijk maken op welke manier uw gebruikte tegoeden zijn verkregen. Uw documentatie moet ten minste het totaalbedrag aan stortingen dekken. In het geval van digitale valuta stortingen hebben wij een bewijs en uitleg nodig over hoe en wanneer deze zijn verkregen.

Geaccepteerd bewijs voor fiat vermogen

• Salaris, pensioen (spaartegoeden)
    • Salarisstroken (mogen niet ouder zijn dan zes maanden), en/of;
    • Belastingaangifte (mag niet ouder zijn dan 12 maanden), en/of;
    • Financieel jaaroverzicht vergezeld van een omschrijving van uw persoonlijke situatie waaruit blijkt op basis van welke financiële ruimte het spaargeld is opgebouwd.
  • Verkoop onroerend goed of andere bezittingen
    • Een notariële afrekening, (een kopie van) een verkoopovereenkomst óf een akte van levering, en;
    • Bankafschrift van de storting van de notaris van het verkoopbedrag.
  • Erfenis of schenkingen
    • Aangifte erfbelasting óf notariële verklaring met betrekking tot de erfenis (bijv. verklaring van erfrecht) aangevuld met een bankafschrift van deze overboeking (bijv. de verkoop van een woning of ontvangst van uw erfdeel);
    • Aangifte schenkingsbelasting, een overeenkomst óf brief van de schenker waarin de aard van de schenking wordt toegelicht en een bankafschrift waaruit de storting blijkt. Uw naam, datum en bedragen moeten duidelijk zichtbaar zijn.
  • Lening- en kredietovereenkomst
    •  Overeenkomst van geldlening waarop alle contractpartijen, handtekeningen en bladzijden zichtbaar zijn (evenals van overeenkomsten met niet-erkende kredietverleners, zoals familie of eigen bedrijf), en;
    • Bankafschriften waaruit blijkt dat de inkomende overschrijving afkomstig is van de rekening van de geldgever.
  • Kapitaal of bedrijfsmiddelen (dividend, rekening-courant)
    • Aangifte dividendbelasting, of;
    • Gewone besluiten (vaststelling van dividenden) en particuliere bankafschriften van de inkomende overschrijvingen waarop uw naam, die van de onderneming, datum en bedragen duidelijk zichtbaar moeten zijn, of;
    • Particuliere bankafschriften van de inkomende overschrijvingen waarop uw naam, die van de onderneming, datum en bedragen duidelijk zichtbaar moeten zijn;
  • Verkoop van aandelen
    • Bewijs van de verkoop van (bedrijfs)aandelen (o.a. Share Purchase Agreement) en de inkomende overschrijving op uw bankrekening.
    • Overzicht van de transacties op het beleggingsplatform, zoals van DEGIRO en de inkomende overschrijving op uw bankrekening.
  • Investeringen (kunst, verzamelobjecten)
    • Overeenkomst die informatie bevat over zowel koper als verkoper. Alle pagina's van de overeenkomst moeten duidelijk zichtbaar zijn, inclusief handtekeningen en de datum.
    • Overschrijvingsbewijzen met vermelding van zowel de verzender als de ontvanger (IBAN, naam, bedrag en datum van overschrijving)

Geaccepteerd bewijs voor cryptocurrency vermogen

• Digitale valuta aankopen op andere brokers en exchanges
    •  Bankafschriften van de initiële investering en/of facturen die een aankoop bewijzen (bv. OTC-aankopen), en (indien noodzakelijk);
    • Verklaring van de handelswinsten, vergezeld van documentatie (schermafbeeldingen) die deze winsten kunnen verklaren (bv. transactiegeschiedenis, waarin ten minste de hoeveelheid en de aankoop- en verkoopprijs zijn aangegeven).
  • Handelswinsten op andere brokers en exchanges.
    • • Bankafschriften van de initiële investering en/of facturen die een aankoop bewijzen (bv. OTC-aankopen)
    •  Transactiegeschiedenis (.csv) die uw handelsgeschiedenis toont, en;
    •  Schermafbeeldingen waarin uw winsten worden getoond (bijvoorbeeld P&L Statement), en;
    •  Schermafbeeldingen waaruit uw accountgegevens blijkt;
  • Inkomsten uit diensten (bijv. affiliate inkomsten)
    • Een gedetailleerde beschrijving van de gegeven dienst, en;
    • Facturen die worden betaald met cryptocurrencies waarop de namen, adressen, contactgegevens en informatie van de betrokken bedrijven zichtbaar zijn, evenals hun BTW-nummer, en;
    • Cryptocurrency adressen van zowel de verzender als de ontvanger en Transaction ID (Hash) en screenshots van uw wallets die uw gerealiseerde inkomsten tonen, en;
    • Bankafschriften die de ontvangsten en transacties tonen, en;
    • Schermafbeeldingen van uw account waaruit blijkt dat u een affiliate bent, en;
    • Schermafbeeldingen van uw transactie en uitbetaling geschiedenis, en;
    • Uitleg over de herkomst van de cryptocurrencies die gebruikt zijn in het uitbetalingsproces.
  • Initial Coin Offering (ICO) en Token Sale
    • Indien u de munten via een token sale heeft gekocht, dient u een kopie van het contract (SAFT) in te dienen waarin uw betaling in cryptocurrencies wordt bevestigd.
    •  In het geval van een ICO moet de volledige naam van de ICO en de bijbehorende website van het project zichtbaar zijn. We hebben ook het exacte bedrag nodig dat is geïnvesteerd in de betreffende cryptocurrency en de bijbehorende fiatwaarde op het moment van de investering.
    • Daarnaast hebben we de transactiegeschiedenis nodig die de aankoop en betaling van de token kan bewijzen (wallet-adressen en transactie-ID moeten zichtbaar zijn).
    • Particulier bankafschrift van de initiële investering (wanneer de investering zoals USDT aanvankelijk met fiatgeld is aangekocht)
    • Bevestigingsemails die de aankoop weergeven.
  • Mining;
    • Ontvangstbewijzen die de aankoop van mining hardware bewijzen, waarop het adres van de koper (uw geregistreerde naam op Bitvavo) en verkoper te zien is. De hardware moet worden verzonden naar het adres van de naam die op Bitvavo geregistreerd staat. Als uw adres in de tussentijd is veranderd, ontvangen wij graag een bewijs dat u op het aanschafmoment op het genoemde adres woonde, en;
    • Foto's van uw mining hardware samen met screenshots van de gebruikte platforms en programma's, en;
    • Rekeningen met betrekking tot de operationele kosten (bijv. elektriciteitsrekeningen) die zijn geadresseerd aan de naam die geregistreerd staat onder het Bitvavo-account.
    • Schermafbeeldingen van mining inkomsten en -beloningen, en;
    • Schermafbeeldingen van uw transactiegeschiedenis die de beweging van coins van en naar uw wallets laat zien, met weergave van de wallet adressen en transactie-ID's (Excel-spreadsheets kunnen niet worden geaccepteerd), en;
    • Indien de coins van miningactiviteiten ook zijn verhandeld, dan zijn schermafbeeldingen van de transactiegeschiedenis ook vereist. Deze moeten duidelijk de ontvangst op de respectievelijke exchange tonen, evenals de naam van de rekeninghouder. Verder moeten alle transacties duidelijk herkenbaar zijn en mogen ze niet vermengd zijn met transacties van andere coins.
  • Staking (Masternodes);
    • Schermafbeeldingen van uw transactiegeschiedenis met stortingen, opnames en winsten, en;
    • Schermafbeeldingen van de transactiegeschiedenis die uw uitbetalingen aan Bitvavo toont, en;
    • Wallet adressen en transactie ID's;
  • Airdrops
    • Schermafbeeldingen van uw transactiegeschiedenis, waar stortingen, evenals opnames naar Bitvavo, zichtbaar zijn, en;
    • Wallet adressen en transactie ID's.
  • Coin- of Token Swaps
    • Als de tokennaam of het aantal tokens is gewijzigd als gevolg van gebeurtenissen zoals zogenaamde coin swaps of token swaps, evenals andere technische wijzigingen (bijv. herbalancering) van de blockchain of een platform dat wordt gebruikt, geef ons dan deze informatie met behulp van screenshots van uw transactiegeschiedenis. (portefeuilleadressen en transactie-ID's).
  • Lending- en Liquidity Pools

Als het gaat om inkomsten uit lending, lever ons dan bewijs hiervan door middel van screenshots van uw transactiegeschiedenis (wallet adressen en transactie-ID's). Hierop moet duidelijk staan waar u de activa als onderpand (collateral) heeft gestort, het bedrag, en waar het onderpand dat u heeft gebruikt vandaan komt.

De aangeleverde documentatie moet aan de volgende voorwaarden voldoen

• Moeten in de volgende bestandsextensies zijn: .docx, .jpg, .pdf of .png;
  • Bankafschriften, loonstrookjes en andere documenten moeten betrekking hebben op de periode waarin de transacties op Bitvavo hebben plaatsgevonden;
  • Alle transactiegegevens moeten duidelijk en leesbaar zijn;
  • Moet in het Nederlands of Engels zijn, met uitzondering van belastingaangiften;
  • Uw naam, de datum van het afschrift en de data van de transacties moeten duidelijk zichtbaar zijn;
  • Hoewel u gevoelige informatie mag afdekken, moeten zowel inkomende transacties (uw verdiensten) als uitgaande transacties (uw stortingen op Bitvavo) duidelijk zichtbaar zijn.

Klik door onze interactieve, stap-voor-stap handleiding voor het indienen van uw bewijs van uw vermogen.

Privacy

Wij begrijpen als geen ander dat u waarde hecht aan uw privacy en wij doen er alles aan om de door u verstrekte informatie zo goed mogelijk te waarborgen. Meer informatie over hoe Bitvavo met de door u verstrekte informatie omgaat en hoe Bitvavo de veiligheid van uw informatie waarborgt kunt u hier vinden.