Bitvavo Swaps

Om het wisselen van een digitale valuta naar een andere zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij Bitvavo Swaps.

Met Bitvavo Swaps kan je een digitale valuta, zoals ETH, omwisselen voor een andere digitale valuta, zoals XRP. Dit kan gemakkelijk vanuit het dashboard.

Achter de schermen wordt de ruil gezien als twee verschillende transacties, ook al plaats je maar één bestelling. Dit is nodig, omdat onze beurs alleen EUR als basisactiva gebruikt in handelsparen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt tweemaal transactiekosten te rekenen.

Het traden met een ander muntpaar, dus bijvoorbeeld BTC-ADA, is dus wel mogelijk. Echter wordt hier een tussenstap uitgevoerd waarbij de valuta eerst voor EUR wordt omgewisseld.

Een Bitvavo Swap werkt als volgt:

1. Navigeer naar de digitale valuta die je wilt kopen en klik op deze valuta.

2. Kies met welke digitale valuta je wilt betalen.

3. Voer het bedrag aan digitale valuta in dat je wilt betalen.

4. Bevestig je transactie door op 'Kopen' te klikken.

Na het voltooien van deze stappen heb je digitale valuta A ingewisseld voor digitale valuta B.