Wat zijn API-sleutels en hoe maak ik ze aan? Wat zijn API-sleutels en hoe maak ik ze aan?

Wat zijn API-sleutels en hoe maak ik ze aan?

Een API (Application Programming Interface) in een interface dat twee programma's met elkaar integreert. Met een API-sleutel kunt u uw Bitvavo-account verbinden aan een website of andere integratie, zonder het vrijgeven van uw wachtwoord en gebruikersnaam.

Let op: als u deze API key deelt met derden, kan die partij (automatische) acties voor u uitvoeren.

Hoe maak ik API-sleutels aan?

Het aanmaken van een API-sleutel gaat als volgt:

1. Log in op uw Bitvavo-account.

2. Klik rechtsboven op uw naam en kies voor 'API'.

3. Klik op de knop 'Nieuwe API Key aanvragen'.

4. Voer de API-sleutelnaam en het IP-adres(sen) in waartoe u de toegang wilt beperken. Als u geen IP-whitelist opgeeft, kan iedereen met de sleutels acties op uw account uitvoeren. Het wordt sterk aanbevolen om de IP-whitelist te gebruiken.

Let op: het is belangrijk dat meerdere IP-adressen door komma's worden gescheiden.

5. Kies welke machtigingen u aan de API-sleutel wilt toevoegen.
    Let op: opnames die worden aangevraagd met API-sleutels, omzeilen 2FA.

6. Klik op 'Bevestigen'.
    Let op: om een API-sleutel te maken, moet 2FA zijn ingeschakeld.

Lukte het niet om een API-sleutel aan te maken? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar support@bitvavo.com.