Hoe maak ik euro tegoeden over naar mijn bankrekening? Hoe maak ik euro tegoeden over naar mijn bankrekening?

Hoe maak ik euro tegoeden over naar mijn bankrekening?

In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u uw euro's op uw Bitvavo-account overmaakt naar uw bankrekening.

Let op: u kunt alleen euro tegoeden overmaken naar uw bankrekening. Heeft u geen euro's maar digitale valuta op de balans? Dan moet u dit eerst (deels) verkopen. Uitgebreide instructies over het verkopen van digitale valuta kunt kunt u hier vinden.

Tijdens nationale vrije dagen kan het langer duren voordat uw overboeking op uw bankrekening staat. Lees onderin dit artikel meer informatie over hoe dit in zijn werk gaat.

Klik op de tabs voor de instructies voor de App of de Website.

1. Log in op uw account via de app. U komt nu op de dashboard pagina.Opnemen1.jpg
  2. Klik onderin op de blauwe button met de twee pijltjes en vervolgens op 'Opnemen'.
  3. Kies de bankrekening waar u uw tegoeden naartoe wilt sturen. Vul de hoeveelheid in die u wilt opnemen. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.
  4. Controleer het bedrag en de bankrekening, en klik vervolgens op 'Bevestigen en opnemen'. Als u 2FA heeft ingeschakeld, moet u uw Twee-Factor code in te vullen. Klik dan op 'Bevestigen en opnemen'..
  5. Gelukt! Uw opname is onderweg. Een opname duurt maximaal één werkdag voor een Nederlandse bankrekening en twee werkdagen voor een buitenlandse bankrekening.

1. Log in op uw Bitvavo account via de website.
  2. Navigeer vervolgens in het dashboard naar 'Opnemen '.
  3. Vul de hoeveelheid in die u wilt overmaken. Als u meer bankrekeningen aan uw Bitvavo-account heeft gekoppeld, kunt u selecteren naar welke bankrekening u het tegoed wilt overmaken. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.

4. Controleer het bedrag en de bankrekening. Als u 2FA heeft ingeschakeld, moet u uw Twee-Factor code in te vullen. Klik tot slot op 'Bevestigen en opnemen'.Opnemen3.png

Gelukt! Uw opname is onderweg. Een opname duurt maximaal één werkdag voor een Nederlandse bankrekening en twee werkdagen voor een buitenlandse bankrekening.

Opnames tijdens nationale feestdagen

Opnames tijdens nationale feestdagen duren helaas wat langer. De feestdagen waarbij dit vooral voorkomt zijn:

• Pasen (datums verschillen per jaar);
  • Pinksteren (datums verschillen per jaar);
  • Kerst (25 en 26 december).

Wanneer u uw tegoed wilt overboeken, stuurt Bitvavo deze opdracht direct door naar onze bank. Helaas worden transacties tijdens weekenden en feestdagen niet door de banken verwerkt. Als u een overboeking doet op donderdag, maar er is een nationale feestdag op vrijdag en/of maandag, verstuurt de bank de opdracht pas op dinsdag. Dit kan ervoor zorgen dat de overboeking uiterlijk woensdag op de bankrekening staat.

Heeft u de overboeking op donderdag nog niet heeft ontvangen? Neem dan contact met ons op. Onze supportafdeling zal u zo goed mogelijk helpen.