Bereken cryptobelastingen en houd al uw trades bij voor uw hele portefeuille met Blockpit. Hun missie is om iedereen een eenvoudige tool te bieden om hun belastingen te doen en het volste vertrouwen te hebben dat ze het goed doen.

Op Bitvavo kunt u navigeren naar transactiegeschiedenis, daarna klikken op [Belastingrapport via Blockpit].

Als klant van Bitvavo krijgt u een korting van 35% op uw belastingrapport. Deze belastingrapporten zijn afgestemd op het belastingstelsel van uw specifieke land en u kunt al uw digitale activa in één dashboard volgen, inclusief uw activiteiten op andere exchanges en wallets.

Welke transactiegegevens van Bitvavo worden automatisch geïmporteerd in Blockpit?

Blockpit categoriseert uw Bitvavo transactiegegevens naar landspecifieke winsten, verliezen en soorten inkomsten. Deze worden dan berekend volgens uw nationale belastingwetgeving.

Daarom kan Blockpit automatisch onderscheid maken tussen de volgende Bitvavo producten:

Assets:
check.pngFiat (EUR)
check.pngCrypto (Coins & Tokens)

Transacties:
check.pngStortingen en opnames
check.pngTransactiekosten
check.pngSpot Market Trades
check.pngStaking inkomsten

Voor een groot aantal andere exchanges en wallets is het ook mogelijk om andere activa te importeren:

Assets:
check.pngFiat (EUR, USD, CHF, etc.)
check.pngNFTs (NFT Collecties)
check.pngCommodities (Goud, Zilver, etc.)
check.pngDerivaten (Tokenized Stocks, Tokenized Commodities, etc.)

Hoe ziet een voorbeeld van een Bitvavo-belastingrapport eruit?

Blockpit maakt belastingrapporten met vooraf ingevulde belastingformulieren voor uw lokale belastingdienst in PDF-formaat. De belastingrapporten bevatten ook duidelijke uitleg in termen van juridische interpretatie voor indiening bij de belastingdienst.

Het rapport geeft informatie over al uw saldi, gerealiseerde winsten en verliezen en kan worden gebruikt als bewijs van oorsprong bij banken of belastingadviseurs. Het bevat alle relevante transacties van uw rekening, verwijst altijd naar het geselecteerde belastingjaar en toont details zoals tijdstempel, bedrag, activa, kosten en vergoedingen van de afzonderlijke transacties.

U kunt hier enkele van hun landspecifieke belastingrapporten bekijken: Blockpit voorbeeld belastingrapporten

Hoe koppel ik Blockpit met mijn Bitvavo API-sleutels?

1. Log in op uw Bitvavo account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op uw profielknop en selecteer API.
  3. Klik op Nieuwe API-sleutel aanvragen en voer een naam in voor uw API-sleutel.
  4. Geef nu de API-sleutel toestemming voor "Informatie bekijken" en houd alle andere toestemming uitgeschakeld, zoals in onderstaande afbeelding.
  5. Gebruik geen IP whitelisting.

6. Eindig met het invoeren van uw 2FA Code gevolgd door Confirm.

7. U ontvangt nu een bevestigingsmail voor de API-sleutel. Klik op de link in de mail om uw API key te activeren.

8. Uw API key en Secret zijn nu zichtbaar in de API List.

Uw Secret key wordt nu eenmalig getoond en is beschikbaar om te kopiëren!
  9. Om uw gegevens te importeren moet u eerst een Depot aanmaken in de Blockpit Web App.
    Klik hiervoor in het bovenste menu op Nieuw aanmaken en selecteer Depot toevoegen.
    Selecteer Bitvavo in de lijst met uitwisselingen en kopieer de API-sleutel en het geheim in de daarvoor bestemde velden. Bevestig uw invoer door op Create te klikken en voltooi de setup op Bitavo door op Confirm te klikken.

Hoe importeer je Bitvavo transactiegegevens in Blockpit?

Blockpit gebruikt zeer geavanceerde API-integraties om uw Bitvavo transactiegegevens te interpreteren en de import van meerdere Bitvavo producten volledig geautomatiseerd mogelijk te maken. Deze gids leidt u door de eerste stappen om uw Bitvavo Exchange gegevens te integreren in de Blockpit web app.

Stap 1: Log in op uw Blockpit account
Bezoek de Blockpit website en log in op uw Blockpit-account. Heeft u nog geen account, meld u dan eerst aan.

Stap 2: Selecteer "Nieuw aanmaken
Zodra u bent ingelogd, klikt u op "Create New" gevolgd door "Add Depot" in de navigatie.

Stap 3: Selecteer "Bitvavo" in de lijst met uitwisselingen
In de nu zichtbare dialoog voor het aanmaken van een depot selecteert u Bitvavo uit de lijst met beurzen.

Stap 4: Voer uw BitvavoAPI-sleutel in
Zodra u Bitvavo hebt geselecteerd, wordt u gevraagd de API-sleutel in te voeren. Een gedetailleerde handleiding voor het instellen van uw API-sleutel vindt u: Hoe importeer ik gegevens via de Bitvavo API-sleutel?

Stap 5: Wacht tot de gegevensimport is voltooid
Afhankelijk van de hoeveelheid gegevens kan de automatische import enkele minuten tot enkele uren duren.