Tweefactorauthenticatie (2FA) resetten Tweefactorauthenticatie (2FA) resetten

Tweefactorauthenticatie (2FA) resetten

Als u niet kunt inloggen omdat u niet meer beschikt over de mobiele telefoon waarop uw 2FA code (authenticator) is geïnstalleerd kan uw 2FA gereset worden. Door deze stap wordt uw 2FA beveiligingslaag verwijderd van uw Bitvavo account. Hierdoor kunt u inloggen met slechts uw e-mailadres en wachtwoord. Bijvoorbeeld in de volgende situaties :
  • Telefoon is gestolen/kwijt
  • Nieuwe telefoon
  • Authenticatie app is (per ongeluk) verwijderd
Let op: resetten kan alleen als u nog toegang heeft tot het telefoonnummer dat aan uw Bitvavo-account is gekoppeld. Wilt u uw 2FA laten verwijderen, lees dan onderaan het artikel verder.

Gebruik de volgende link om uw 2FA te resetten: Reset 2FA. Vervolgens dient u de onderstaande stappen te volgen:

1. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op '2FA uitschakelen'.

2. U ontvangt vervolgens een email en SMS bericht op uw telefoon.

3. Open de email en bevestig het resetten van uw 2FA door op de bevestigingslink te klikken.

4. Voer tot slot de code in die u per SMS hebt ontvangen. Nadat u op '2FA herstellen' heeft geklikt is 2FA uitgeschakeld.

Let op: opnames van uw Crypto valuta worden uit veiligheidsredenen 24 uur geblokkeerd na het resetten van uw 2FA.

2FA laten verwijderen
Mocht het resetten van uw 2FA code niet lukken omdat u bijvoorbeeld een ander telefoonnummer heeft, dan kunt u ons mailen op support@bitvavo.com. Graag ontvangen wij hierbij:

- Een foto van uzelf waarbij u uw identiteitsdocument vasthoud en duidelijk zichtbaar toont aan de camera, inclusief een stuk papier met de datum van vandaag er op.

Wij vragen om bovenstaande om te verifiëren dat deze aanvraag daadwerkelijk van u afkomstig is. Wij raden aan om na het verwijderen van uw 2FA deze zo snel mogelijk weer in te schakelen