Op basis van Europese wetgeving is Bitvavo verplicht om alle gebruikers te identificeren. Voor identificatie is het nodig om een geldig identiteitsbewijs, paspoort of rijbewijs te uploaden.
Hieronder worden de stappen uitgelegd.

Stap 1) Verifieer uw identiteit

1. Navigeer naar de 'Verificatie'-pagina.

2. Klik op 'Doorgaan' om de verificatie te starten.

3. Selecteer het type document dat u wilt uploaden. Let op: bij een rijbewijs of identiteitskaart dient u de voor -en achterzijde van het document te uploaden.

Stap 2) Maak een foto van uw identiteitsdocument

1. Maak een foto met uw telefoon.

2. Klik vervolgens op 'Doorgaan op telefoon'.

3. Maak een foto met uw telefoon.

4. Klik vervolgens op 'Doorgaan op telefoon'.

Stap 3) Vervolg de verificatie via uw mobiele telefoon

1. Klik op 'Doorgaan' om de verificatie te starten.

2. Voer uw mobiele telefoonnummer in.

3. Klik op ´Stuur link'.

4. Er wordt een sms-bericht met een beveiligde link verstuurd naar uw mobiele telefoon.

5. Klik op de beveiligde link die u heeft ontvangen op uw mobiele telefoon.

6. We vragen u om uzelf te filmen en twee eenvoudige acties uit te voeren.

7. Klik op 'Doorgaan'.

8. Plaats uw gezicht in het ovaal.

9. Klik op 'Opnemen'.

10. Kijk over de aangegeven schouder.

11. Klik op 'Volgende' zodra u klaar bent.

12. Zeg ieder cijfer hardop.

13. Klik op 'Volgende' zodra u klaar bent.

14. De verificatie is voltooid.

Meer leren over digitale valuta en blockchain? Ontdek alles over digitale valuta en blockchain met onze cursussen, praktische tips en meer via Bitvavo Learn.