Hoe kan ik crypto storten (ontvangen) op mijn Bitvavo account?
Hoe kan ik crypto storten (ontvangen) op mijn Bitvavo account? Hoe kan ik crypto storten (ontvangen) op mijn Bitvavo account?

Hoe kan ik crypto storten (ontvangen) op mijn Bitvavo account?

Samenvatting
Deze handleiding legt uit hoe je crypto kunt storten (ontvangen) op je Bitvavo-account vanuit een externe wallet. Het bevat stapsgewijze instructies voor het selecteren van het juiste netwerk, het verkrijgen van je stortingsadres en het versturen van crypto. Dit artikel behandelt ook veelvoorkomende problemen, het belang van tags en memo's voor bepaalde transacties en biedt specifieke instructies voor storten via MetaMask. Daarnaast worden veelgestelde vragen beantwoord en de risico's van het gebruik van niet-ondersteunde netwerken benadrukt.

Je kunt eenvoudig crypto die je in bezit hebt (bijvoorbeeld in jouw externe wallet) storten naar jouw Bitvavo account.

Netwerkselectie: Let op dat wij niet alle netwerken/blockchains ondersteunen. Je kan de volledige lijst hier vinden: Networks pagina. Je selecteert en bevestigt op de stortpagina van iedere coin via welk netwerk je het naar ons kan verzenden!

Stappen om crypto te storten

Om crypto van je externe wallet naar je Bitvavo account te storten kun je de onderstaande stappen volgen:

1. Log in
    Log in op jouw Bitvavo-account.
  2. Selecteer de gewenste crypto:
    Navigeer naar de crypto die je wilt storten en klik erop.

3. Ga naar 'Storten':
    Klik op de 'Storten' knop.
    Schermafbeelding 2022-08-25 om 14.36.40.png

4. Selecteer een Netwerk:

Selecteer een netwerk om je stortingsadres te bekijken. Bitvavo ondersteunt alleen de eigen blockchain/netwerk voor iedere coin.
    Scherm­afbeelding 2023-11-03 om 13.03.15.png

5. Kopieer het Stortingsadres:
    Het adres van jouw Bitvavo-wallet wordt nu weergegeven. Gebruik dit adres om je crypto over te boeken.

Let op: Voor crypto zoals EOS, NEM, Steem, XLM en XRP moet je een tag/memo meegeven aan de transactie, zo kan deze aan jouw Bitvavo-account gecrediteerd worden.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat mijn storting op mijn account wordt bijgeschreven?

Meestal worden de crypto binnen een paar minuten tot enkele uren aan je Bitvavo-account toegevoegd. De duur is afhankelijk van hoe snel jouw transactie door het netwerk wordt bevestigd en hoeveel bevestigingen we nodig hebben. Een overzicht vind je hier.

Wat kan er misgaan bij het storten van crypto naar mijn Bitvavo account?

Wees voorzichtig bij het verzenden van crypto naar jouw Bitvavo-account. Als een crypto onjuist wordt gestort als gevolg van een gebruikersfout (bijvoorbeeld vanwege een verkeerd adres, niet-ondersteunde crypto of netwerk), kan dit niet worden verholpen. Dit betekent dat je jouw tegoed(en) verliest.

Het storten via OPT blockchain, Wrapped tokens of MATIC zal resulteren in het verlies van je coins

Welk blockchainnetwerk moet ik gebruiken om mijn crypto te versturen en te ontvangen?

Elke cryptocurrency werkt op een eigen netwerk. Bitvavo ondersteunt momenteel slechts één netwerk per cryptocurrency om verwarring te voorkomen. Zorg ervoor dat je het ondersteunde netwerk controleert op onze Netwerken Pagina voordat je een storting doet.

Bitvavo ondersteunt geen BNB Smart Chain of Tron chain (TRC-20) stortingen voor op Ethereum gebaseerde crypto, behalve voor de crypto BNB en TRX. Het gebruik van het verkeerde netwerk kan resulteren in het volledige verlies van je crypto.

Hoe stuur (stort) ik crypto van MetaMask naar Bitvavo?

MetaMask is een Google Chrome extensie die werkt als een webwallet voor Ethereum. Volg de onderstaande stappen om Ether of tokens op het Ethereum netwerk (ERC20) van MetaMask naar Bitvavo te sturen:

Stap 1: Open MetaMask

Klik op het MetaMask icoon in je browser.

Stap 2: Vul je wachtwoord in

Vul het wachtwoord in dat je hebt ingesteld voor je MetaMask wallet.

Stap 3: Klik op ‘Verzenden’

Stap 4: Vul het ethereum adres van je Bitvavo account in

Vul het Ethereum adres van je Bitvavo account in. Zorg ervoor dat de token door Bitvavo wordt ondersteund. De tokens en coins die Bitvavo ondersteund op het Ethereum netwerk zie je in dit support artikel.

Hoe je het Ethereum adres van je Bitvavo account kunt vinden lees je in dit support artikel.

Stap 5: Vul het bedrag in

Beslis hoeveel Ether of hoeveel van de token je wilt versturen naar Bitvavo. Let op de transactiekosten (Gas) die worden weergegeven onder het bedrag.

Stap 6: Klik op Bevestigen

Controleer de transactiegegevens en klik op 'Bevestigen' om de verzending te voltooien.

Kan ik NEO over het N3 netwerk storten?

Nee, Bitvavo ondersteunt enkel het NEO Legacy netwerk. Bij stortingen en opnames via het NEO N3 netwerk zal je crypto verloren gaan.

Wat is een tag/memo?

Waarom is een memo of tag nodig voor het verzenden van crypto?

Het opnemen van een memo of tag bij bepaalde crypto zorgt ervoor dat de transactie de beoogde ontvanger bereikt en correct op hun wallet wordt bijgeschreven. Het helpt onderscheid te maken tussen verschillende transacties en zorgt voor correcte creditering.

Als je bijvoorbeeld crypto naar een beurs stuurt, moet je mogelijk een memo of tag toevoegen om jouw account te identificeren, zodat de exchange de tegoeden op jouw account kan crediteren.
Zonder een memo of tag is het mogelijk dat de transactie wordt vertraagd of zelfs verloren gaat.

Wat is het verschil tussen een tag en een memo?

Memo: Gebruikt bij crypto zoals EOS en Stellar (XLM) om extra betalingsdetails te verstrekken en onderscheid te maken tussen meerdere betalingen naar hetzelfde adres.
Tag: Gebruikt bij crypto zoals Ripple (XRP) als een unieke identificatiecode om de transactie correct te routeren naar de beoogde ontvanger.

Samengevat is het belangrijkste verschil tussen een tag en een memo dat een tag doorgaans wordt gebruikt als unieke identificatiecode om een transactie te routeren, terwijl een memo wordt gebruikt om aanvullende details over een betaling te verstrekken. Het specifieke gebruik van tags en memo's kan echter variëren afhankelijk van het gebruikte netwerk.

Ondersteundt Bitvavo de 'XRP account deletion transactions'?

Bitvavo accepteert tegoeden die zijn verkregen uit het verwijderen van XRP-accounts via 'account delete transactions'. XRP vereist een minimumsaldo van 10 XRP om een actieve wallet te behouden. Dit saldo kan alleen worden opgehaald door het XRP-account zelf te verwijderen.

Voer de 'account delete transaction' uit om de resterende 10 XRP naar je Bitvavo account te sturen en toegang te krijgen tot deze tegoeden.