Hoe kan ik mijn account nog veiliger maken? Hoe kan ik mijn account nog veiliger maken?

Hoe kan ik mijn account nog veiliger maken?

Bitvavo doet er alles aan om uw account zo goed mogelijk te beveiligen, maar naast onze veiligheidsmaatregelen, zijn er ook maatregelen die u kunt treffen om uw account veiliger te maken.

Hieronder wordt een overzicht gegeven:

Let op: onderstaande overzicht is niet allesomvattend en is slechts indicatief bedoeld.

1. Sterk wachtwoord

• Gebruik een wachtwoord dat lastig te achterhalen is voor uw Bitvavo-account Gebruik tevens geen wachtwoord dat u ook voor andere accounts gebruikt.
  • Hoe u een sterk wachtwoord aanmaakt, staat hier uitgelegd.

2. Tweefactorauthenticatie

• Schakel tweefactorauthenticatie in voor uw account. Hierdoor is uw account nog beter beveiligd en dient u bij het inloggen zowel uw wachtwoord als een code op uw mobiel in te voeren.
  • Wat tweefactorauthenticatie is en hoe u dit inschakelt staat hier uitgelegd.

3. Goed beveiligd e-mailaccount

• Zorg ervoor dat uw e-mailaccount dat gekoppeld is aan uw Bitvavo account goed is beveiligd. Doe dit door tweefactorauthenticatie in te schakelen voor uw e-mail account en kijk periodiek op haveibeenpwned.com of uw e-mailaccount niet is gehacked.

4. Anti-phishing code

• In alle e-mails die door Bitvavo worden verstuurd is een antiphishingcode opgenomen. Controleer of de mail die u van Bitvavo heeft ontvangen een  antiphishingcode bevat en of deze overeenkomt met de code zoals deze wordt weergegeven in uw account.
  • Hoe u uw antiphishingcode wijzigt, staat hier uitgelegd.

Door het doorlopen van bovenstaande stappen kunt u de beveiliging van uw account optimaliseren.