Hoe kan ik een extern walletadres toevoegen aan mijn adresboek?
Hoe kan ik een extern walletadres toevoegen aan mijn adresboek? Hoe kan ik een extern walletadres toevoegen aan mijn adresboek?

Hoe kan ik een extern walletadres toevoegen aan mijn adresboek?

De vijfde anti-witwasrichtlijn is op 21 mei 2020 in Nederland ingevoerd. Hiermee staat Bitvavo onder toezicht van De Nederlandsche Bank. De Nederlandsche Bank stelt dat digitale valuta alleen verstuurd mogen worden naar geverifieerde walletadressen.

Voordat je digitale valuta verstuurt naar een extern walletadres, moet je dit externe walletadres eerst toevoegen aan het adresboek. Hierdoor hoef je nooit meer zelf het walletadres in te vullen, beperk je risico's op fouten en kun je makkelijk bijhouden naar welke walletadressen je transacties hebt gedaan.

Klik op de knoppen voor app of website:

1. Open de Bitvavo app en log in met je gegevens. Klik dan op het profiel-icoon in de rechterbovenhoek.

2. Druk vervolgens in het menu op 'Adresboek'.

3. Klik dan op 'Voeg adres toe' en selecteer de valuta die je wilt opnemen.
  4. Zorg ervoor dat het netwerk van het walletadres dat je probeert toe te voegen hetzelfde netwerk is als het netwerk dat Bitvavo ondersteunt voor deze valuta. Dit scherm laat zien welk netwerk Bitvavo ondersteunt. Als het netwerk van de bestemming niet hetzelfde is als het netwerk waarop Bitvavo dit ondersteunt, dan kunnen de tegoeden verloren gaan.
    Bijvoorbeeld, Bitvavo ondersteunt AVAX op het AVAX-C netwerk. Bitpanda ondersteunt dit op het AVAX-X netwerk. Je kan daarom geen AVAX overmaken van Bitvavo naar Bitpanda.

5. Kies vervolgens een naam en vul het walletadres in. Zorg ervoor dat het adres van jou is en niet van een ander persoon. Het is niet toegestaan tegoeden op te nemen vanaf Bitvavo naar een derde partij.

6. Je zult een email ontvangen om het adres te verifiëren. Klik op de link in de email om het adres te verifiëren. Het adres is nu toegevoegd aan je adresboek!

Stappenplan Adresboek

Het adresboek dat gekoppeld is aan je Bitvavo-account, kun je vergelijken met het adresboek dat gekoppeld is aan je bankrekening.

Het toevoegen van een adres aan het adresboek werkt als volgt:

1. Navigeer naar de adresboek-pagina

Screenshot 2024-05-23 at 11.42.45.png

2. Klik op 'Adres toevoegen' en kies de digitale valuta waarvoor je een walletadres wil toevoegen.

Screenshot 2024-05-23 at 11.44.07.png

3. Zorg ervoor dat het netwerk van het walletadres dat je probeert toe te voegen hetzelfde netwerk is als het netwerk dat Bitvavo ondersteunt voor deze valuta. Dit scherm laat zien welk netwerk Bitvavo ondersteunt. Als het netwerk van de bestemming niet hetzelfde is als het netwerk waarop Bitvavo dit ondersteunt, dan kunnen de tegoeden verloren gaan.
    Bijvoorbeeld, Bitvavo ondersteunt AVAX op het AVAX-C netwerk. Bitpanda ondersteunt dit op het AVAX-X netwerk. Je kan daarom geen AVAX overmaken van Bitvavo naar Bitpanda.

4. Kies vervolgens een naam en vul het walletadres in. Zorg ervoor dat het adres van jou is en niet van een ander persoon. Het is niet toegestaan tegoeden op te nemen vanaf Bitvavo naar een derde partij.

Screenshot 2024-05-23 at 11.44.54.png

5. Je zult een email ontvangen om het adres te verifiëren. Klik op de link in de email om het adres te verifiëren. Het adres is nu toegevoegd aan je adresboek!
Nieuw! Als je hetzelfde ERC-20 adres hebt geverifieerd voor een andere activa, wordt het adres automatisch geverifieerd zodra je het toevoegt aan je adresboek.
Invalid address: Sommige adrestypen worden niet ondersteund. Controleer dat hieronder per asset.

LTC: The address you have entered is invalid

Het is niet mogelijk om LTC op te nemen naar een native-segwit 'ltc1'-adres. Opnemen van LTC kan naar adressen die beginnen met de letter 'M' of de letter 'L'.

Een nieuw walletadres kun je genereren via de externe wallet door te kiezen voor één van de andere adresformats, zoals beschreven in dit artikel.

BTC: The address you have entered is invalid

Het is (nog) niet mogelijk om BTC op te nemen naar een Taproot adres. BTC opnemen kan wel naar adressen die Segwit ondersteunen.

Zie dit artikel voor meer informatie.

DGB: The address you have entered is invalid

Het is niet mogelijk om DGB op te nemen naar een native-segwit 'dgb1’- adres. Opnemen van DGB kan wel naar adressen die beginnen met de letter 'D' of de letter 'S'.

Genereer een nieuw walletadres genereren via de externe wallet door te kiezen voor één van de andere adresformats.